Adviespraktijk 'de Steenuil'

 

 

Natuurgeneeskunde voor dieren

 

Aske van den Berg

Harderwijkerweg 38

6957 AE  Laag Soeren

0313 - 61 95 97

06 - 44 858 742

  

Home      Terug      Contact   

 

 

Welkom

De steenuil

Achtergrond

Natuurgeneeskunde

Oogdiagnose

Praktijkinformatie

Adviezen

Praktijkvoorbeelden

Actueel

Links

 

 

 

 

Achtergrond

 

Mijn naam is  Aske van den Berg en ik ben natuurgeneeskundige voor dieren oftewel veterinair natuurgeneeskundige.  

Hiervoor heb ik de 5-jarige opleiding aan de Academie voor Natuurlijke Geneeswijzen Noord Nederland te Meppel gevolgd. Het beroep van veterinair natuurgeneeskundige is een vrij beroep. Iedereen mag zich zo noemen. Daarom is het belangrijk dat u zich overtuigt van de kwaliteit, kennis en opleiding van een therapeut, voordat u uw huisdier aan iemand toevertrouwt.

Een natuurgeneeskundige stelt geen medische diagnose. Dat is voorbehouden aan de dierenarts. In Nederland is het dan ook wettelijk geregeld dat alleen een dierenarts een dier mag behandelen. Een natuurgeneeskundige geeft adviezen, die erop gericht zijn de gezondheid en het welzijn van uw huisdier te optimaliseren. Als uw huisdier goed in balans is, kan medisch ingrijpen vaak voorkomen worden. Dat is een van de preventieve werkingen van de natuurgeneeskunde.

Mijn specialisme is oogdiagnose bij dieren. Ik heb dit als onderwerp gekozen voor mijn afstudeerscriptie, omdat ik enorm geboeid ben door de iriscopie. In deze scriptie heb ik aangetoond dat het mogelijk is om ook bij dieren oogdiagnose toe te passen. ít Oog geeft de conditie van organen en lichaamsdelen weer. Eventuele acute ontstekingen of chronische processen zijn in het oog zichtbaar. Ook bij dieren.

Naast mijn opleiding tot therapeut heb ik ook diverse andere cursussen gedaan, zoals reiki I en II, EHBO voor dieren, hoefbekappen, het doormeten met de Lecher-antenne en meridiaanbanen bij paarden.

 

 

Copyright © 'de Steenuil'