Adviespraktijk 'de Steenuil'

 

 

Natuurgeneeskunde voor dieren

 

Aske van den Berg

Harderwijkerweg 38

6957 AE  Laag Soeren

0313 - 61 95 97

06 - 44 858 742

  

Home      Terug      Contact   

 

 

Welkom

De steenuil

Achtergrond

Natuurgeneeskunde

Oogdiagnose

Praktijkinformatie

Adviezen

Praktijkvoorbeelden

Actueel

Links

 

Adviezen

 

Algemeen gezondheidsadvies

Om op uw huisdier afgestemde behandeladviezen te kunnen geven besteed ik veel aandacht aan het achterhalen van de oorzaak van de klachten.

Over het algemeen bestaat een advies uit een combinatie van maatregelen en natuurlijke middelen noodzakelijk om een duurzaam effect te bewerkstelligen.

Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan aanpassing van voeding, huisvesting, manier van omgaan of training, weidebeheer en stalmanagement, uiteraard afhankelijk van de diersoort.

 

Goede voeding is heel wezenlijk. Ik zie het als basis voor een goede gezondheid. De kreet ‘je bent wat je eet’ gaat ook voor dieren op.

Meer over de pluspunten van vers vleesvoeding voor honden en katten vindt u onder voedingsadviezen

 

Natuurlijk bekappen behoort ook tot mijn vaardigheden en kan een onderdeel van mijn advies zijn. Ik kan bij hoefproblemen uw paard of pony op de goede weg helpen. Daarna kunt u het zelf overnemen of ik kan u verwijzen naar een goed adres.

 

Daarnaast zal ook preventie een belangrijk onderdeel van mijn advies zijn. Als een disbalans tijdig herkend en behandeld wordt, kan vaak voorkomen worden dat uw dier ziek wordt. Als u dus ziet dat uw huisdier ‘niet lekker in zijn vel zit’, is het raadzaam om tijdig advies te vragen.

 

Het gebruik van magneetproducten kan een goede aanvulling zijn bij de dagelijkse training en kan ook preventief heel goed ingezet worden.

Massage van uw paard of uw hond kan probleemoplossend werken of gewoon als extraatje gegeven worden.

 

Tot slot heb ik goede tips wat u kunt doen als Eerste Hulp Bij Ongelukken - EHBO.

 

 

Copyright © 'de Steenuil'