Adviespraktijk 'de Steenuil'

 

 

Natuurgeneeskunde voor dieren

 

Aske van den Berg

Harderwijkerweg 38

6957 AE  Laag Soeren

0313 - 61 95 97

06 - 44 858 742

  

Home      Terug     Contact   

 

 

Welkom

De steenuil

Achtergrond

Natuurgeneeskunde

Oogdiagnose

Praktijkinformatie

Adviezen

Praktijkvoorbeelden

Actueel

Links

 

Onderzoek katten

 

Mijn eerste onderzoek in het kader van oogdiagnose betreft katten. Ik ga onderzoeken of er verschillen zijn tussen katten, die brok- of blikvoeding krijgen en katten, die vers vlees gevoerd krijgen.

Daarvoor maak ik foto's van kattenogen om de irissen te kunnen bestuderen. Tevens beoordeel ik de algehele gezondheid van de katten.

Hiervoor heb ik een speciale gezondheids-scoretabel opgesteld.

 

Voor dit onderzoek heb ik veel goede scherpe foto's van kattenogen nodig.

Als u als eigenaar of eigenaresse hier aan mee wil werken. Graag !

Woont u in de regio Arnhem-Apeldoorn-Zutphen? Meldt dan u aan.

Dit kan door middel van een email.

 

Als eerste moet er een vragenlijst ingevuld worden met de basisgegevens van de kat, zoals ras, leeftijd, geslacht, leefomstandigheden, eventuele vaccinaties, ziektegeschiedenis en medicijngebruik. Ook wil ik natuurlijk van alles weten over de voeding van de kat.

Vervolgens maak ik een afspraak om bij de mensen thuis de foto's van de kattenogen te maken. De eigenaar kan daarbij helpen door de kat bijvoorbeeld op de arm te houden in de buurt van een raam voor voldoende licht voor de foto. Ik vul de gezondheidstabel in aan de hand van mijn waarnemingen en de kat wordt gewogen en met de handen betast om te de voedingsconditie te voelen.

 

Thuisgekomen ga ik de foto's selecteren en beoordelen op een aantal aspecten. Als er van u en de kat een mooie foto bij zit dan druk ik die voor u af. Nadat ik van voldoende katten foto's heb, kan ik een algemeen beeld opstellen en zo hopelijk een conclusie uit dit onderzoek formuleren.

 

 

 

Copyright 'de Steenuil'