Adviespraktijk 'de Steenuil'

 

 

Natuurgeneeskunde voor dieren

 

Aske van den Berg

Harderwijkerweg 38

6957 AE  Laag Soeren

0313 - 61 95 97

06 - 44 858 742

  

Home      Terug      Contact   

 

 

Welkom

De steenuil

Achtergrond

Natuurgeneeskunde

Oogdiagnose

Praktijkinformatie

Adviezen

Praktijkvoorbeelden

Driesja

Ollie

Lotje

Witje

Ayla

Roosje

Actueel

Links

 

Lotje een poes met een nierprobleem

 

Lotje was een lapjespoes van 19 jaar.

Ze was al 16 jaar oud, toen ontdekt werd dat ze een nierprobleem had. Sinds die tijd krijgt ze speciale dieetbrokjes en dieetvlees.

Gezien haar matige eetlust heeft haar bazin uitgeprobeerd of rauwe vis een goed alternatief was. Dat gaf echter meer last. Ze begon dan erg te ‘aulen’, een soort gemauw met keelklanken. Dat hield een ieder wakker ’s nachts en het was vreselijk naar dat een dier zich zo ellendig voelde.

De dierenarts gaf medicijnen, zoals Fortekor en een bčtablokker voor haar hoge hartslag en ook ipaktine om het fosfaat in het bloed te binden.

Op een goed moment heeft de bazin toch de stap gezet om vers vlees van Carnibest te gaan voeren. Eigenlijk omdat ’t zo niet langer ging met Lotje.

De poes was namelijk griezelig mager geworden. Het was haast eng om haar aan te raken, je kon namelijk alle botjes voelen. Ze heeft het verse vlees eerst gemengd met dieetvoer, maar na drie dagen al gaf ze het gewoon puur. Lotje kreeg sindsdien iedere dag vers vlees. Er stonden wel altijd dieetbrokjes klaar en soms kreeg ze wat rauwe vis tussendoor, omdat ze dat heel lekker vond.

Het vers vlees voeren beviel uitstekend en na ruim half jaar, woog Lotje alweer anderhalf keer zoveel, namelijk 3,2 kilo.

Ze keeg geen ipaktine meer, maar nog wel dagelijks de andere medicijnen.

Het is toch mooi dat zo’n oude poes nog weer zo kan opknappen.

 

 

Copyright © 'de Steenuil'