Adviespraktijk 'de Steenuil'

 

 

Natuurgeneeskunde voor dieren

 

Aske van den Berg

Harderwijkerweg 38

6957 AE  Laag Soeren

0313 - 61 95 97

06 - 44 858 742

  

Home      Terug      Contact   

 

 

Welkom

De steenuil

Achtergrond

Natuurgeneeskunde

Oogdiagnose

Praktijkinformatie

Adviezen

Praktijkvoorbeelden

Driesja

Ollie

Lotje

Witje

Ayla

Roosje

Actueel

Links

 

Roosje een Teckel die echt van alles at

 

Roosje is een Ruwharig Teckel teefje van 10 jaar.

Roos at van alles: gras, aarde, kiezels en steentjes, maar ook poep. Haar eigen poep en dat van andere dieren, waarbij ze wel een voorkeur had voor gezonde drollen, zo vertelde haar bazin. Roos en bazin

Daarnaast waren er nog wat klachten, zoals aan de vloer likken, maar ook heel veel water drinken. Ze dronk haar bak steeds gewoon helemaal leeg. De dierenarts had daarom aangeraden om het drinken te beperken.

Roosje was erg attent en vrolijk, zoals dat bij een Teckel past. Prima op gewicht en de vacht was mooi en glanzend. Kortom ze zag er tiptop uit. 

Poep eten oftewel coprofagie is een lastig probleem. Het is vaak het gevolg van een gestoorde stofwisseling, maar kan ook hele andere oorzaken hebben.

Door de voeding aan te passen, de darmflora op peil te brengen, de stofwisseling te verbeteren en door het geven van een Schusslerzout is hier bij Roos al vrij snel verandering in gekomen. Doordat Roos niet meer van alles at, kon ze weer fijn naar buiten en de tuin in. En het mooie was dat het ook met het drinken beter ging. Roosje dronk haar bak niet meteen meer helemaal leeg.

Nu bleef er nog wel een probleempje over, want Roos had met regelmaat toch weer eens diarree of last van braken. Daar was moeilijk grip op te krijgen en tenslotte vermoedde de dierenarts dat er sprake was van een voedselintolerantie.

Copyright 'de Steenuil'